Tamegroute - Prachtige handgemaakte schalen en kandelaars vanuit het Marokkaanse dorp Tamegroute
img_3106

Tamegroute

Het Tamegroute aardewerk heeft zijn naam te danken aan het gelijknamige dorp in het zuiden van Marokko. Het aardewerk wordt door ambachtslieden met de hand vervaardigd en de ambacht wordt van generatie op generatie aan elkaar overgedragen. Dit prachtige aardewerk wordt gemaakt met o.a. klei uit de plaatselijke Draa rivier. Het glazuur bestaat uit silicium, mangaan en koper, wat voor de karakteristieke groene kleur zorgt. Aan de traditie van het maken van het servies, is een aantal jaren geleden een nieuwe kleur toegevoegd, Tamegroute geel ofwel mosterd kleur. Dit keramiek wordt niet in een moderne oven gebakken maar nog met de oude techniek namelijk met kolen. Dit geeft de oneven afwerking aan de Tamegroute.

Het aardewerk is door ambachtslieden met de hand vervaardigd. Hierdoor is het mogelijk dat er kleine afwijkingen zijn in de afmeting per product. Tevens komen er oneffenheden voor op het product en kunnen er kleine stukjes ontbreken, dit is de charme van het handgemaakte product. 
 

Sorteer op:
 
 
Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN