Souks, ambachtelijke markten en unieke spullen in Marrakech - www.kissedbyibiza.nl
img_3106

Souks, ambachtelijke markten en unieke spullen in Marrakech

Souks, ambachtelijke markten en unieke spullen in Marrakech
13 maart 2023

Inkoop in Marokko: wandelen door de souks, de bergen in in het Atlasgebergte en genieten van traditionele thee

Op zoek naar unieke spullen ben ik al op verschillende plekken geweest, zoals Ibiza, India en Indonesië. Maar nu gaat mijn hart uit naar Marokko, waar ik prachtige handgemaakte items vind die stuk voor stuk fantastisch zijn. Mijn naam is Debby en ik ben eigenaar van een webshop die in 2015 is opgericht uit liefde voor Ibiza. Inmiddels ben ik verliefd geworden op Marokko vanwege de mooie natuur, heerlijke eten en vooral het geweldige handwerk dat daar wordt gemaakt. In deze blog neem ik je mee op inkoopreis door Marokko en laat ik je zien welke spullen wij daar laten maken. Ook deel ik tips voor een reis naar dit prachtige land en de hotspots van steden zoals Marrakech, Agadir en Essaouira.

Als je naar Marokko gaat voor inkoop, is het wandelen door de souks een absolute must. Hier vind je ambachtelijke producten, zoals handgeweven tapijten, prachtige keramiek en sierlijke sieraden maar doe je ook inspiratie op voor nieuwe items. Een beetje van mezelf en een beetje van de locale artisans. In het Atlasgebergte maken lokale ambachtslieden prachtig handwerk zoals de bekende Beni Ouarain en Azilal tapijten. Het is prachtig om te zien hoe dit gemaakt wordt en alles is mogelijk. Ik lever het design en de kleuren en zij maken er een prachtig uniek vloerkleed van. 

Maar in Marokko draait inkoop niet alleen om het vinden van mooie spullen. Het is ook een sociale gebeurtenis, waarbij je regelmatig wordt uitgenodigd voor een kopje traditionele muntthee. Hierdoor leer je niet alleen de lokale bevolking beter kennen, maar krijg je ook een kijkje in hun cultuur en tradities.

Marokko is een fantastische bestemming voor inkoop, waar je niet alleen mooie spullen kunt vinden, maar ook kunt genieten van het prachtige weer, de lieve mensen, het lekkere eten en de mooie cultuur. 

Volg mijn blogs ook voor meer tips en inspiratie voor een reis naar Marokko en ontdek wat dit prachtige land te bieden heeft.


 


 Reactie schrijven op Souks, ambachtelijke markten en unieke spullen in Marrakech


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN